22/01/2025

گزارشی از ملاقات هیئت شیش نفره با کمون بوتشیرکا( استهکلم) در را بطه با پخش ادان

0

کریم شاه محمدی

2012-11-14

 

سه شنبه 13 نوامبر 2012 هیئتی مرکب از مهین علی پور، ربیکا هیبینت (Rebecca Hybbinette)، رحیم یزدانپرست، سامان پیراسته، رزگار محمودی و کریم شاه محمدی با دو نفر از اعضای کمون بوتشیرکا که سوسیال دمکرات هستند، به اسامی ینس شوستروم (Jens Sjöström)، نایب رئیس کمون بوتشیرکا و امانویل کشیونش کویچ (Emanuel Ksiazkiewicz)، منشی نایب رئیس، ملاقات داشتیم.

همانطور که در اطلاعیه های قبلی به اطلاع رساندیم، یک نفر به اسم اسماعیل اوکور مسئول یکی از “انجمنهای  اسلامی” در این منطقه یک سال قبل تقاضا کرده بود که از طریق مناره مسجد فیتیا اذان پخش شود و همچنین تقاضای سربریدن حیوانات به سبک اسلامی و تعطیلی روزهای مقدس “مسلمانان” داده بود که با موج اعتراض ما و انسانهای آزادیخواه روبرو شد که در نتیجه  صدای این موضوع خوابیده شد. در اواخر ماه سپتامبر امسال  از طریق روزنامه ها محلی دوباره خبر پیدا کردیم که موضوع پخش اذان جدی شده است و دارند مجوز آنرا صادر می کنند که با اعتراضات زیادی از طریق زنگ زدن به کمون بوتشیرکا و نوشتن مطالب و صحبت کردن روی رادیوها روبرو شد و همچنین  به نمایندگان کمون خبر دادیم که روز پنجشنبه 25 اکتبر که قرار است جلسه هیئت نمایندگان کمون داشته باشند تظاهرات خواهیم داشت و می خواهیم در جلسه هم حضور داشته باشیم و نماینده ما هم صحبت خواهد کرد. دو روز به برگزاری جلسه مانده بود که نماینده سوسیال دمکراتها  به اسم خانم توا لوند به من زنگ زد و گفت در مورد پخش اذان این پنجشنبه  تصمیم گرفته نخواهد شد و دو ماه به تعویق خواهد افتاد. ولی ما به حرف ایشان بسنده نکردیم و تقاضا کردیم که هیئتی از طرف ما که در همین منطقه زندگی می کنیم می خواهیم نماینده کمون را ملاقات کنیم که مورد توافق قرار گرفت و دیروز هیئت شیش نفره ما دو نماینده  کمون بوتشیرکا را که سوسیادمکرات می باشند ملاقات کردیم و این ملاقات دو ساعت طول کشید. ما شیش نفر از زوایای مختلف به پخش اذان اعتراض کردیم و گفتیم ما که اینجا زندگی می کنیم نمی خواهیم صدای اذان را بشنویم چون بنظر ما پخش اذان مخل آسایش ما و کسانی است که نه نماز می خوانند و نه باوری به آن دارند.

بنابر این پخش اذان تجاوز آشکار به حریم افراد است که به این وسیله و با زور مذهب را به کوچه و خیابان و منزل شخصی افراد می کشانند و به غیر از این با کلمه الله اکبر هر روزه در کشورهای مثل ایران جنایت می آفرینند و با کلمه الله اکبر اعدام  و سنگسار می کنند  و خون مردم را با این کلمات  در شیشه کرده اند بنابر این ما که اینجا زندگی می کنیم حق داریم بگوئیم که ما این صدا را نمی خواهیم بشنویم. علم و تکنیک بشر هم آنقدر تکامل  پیدا کرده است که هر کسی که بخواهد به مسجد برود نیازی به اذان نیست . مردم همه موبایل یا انتر نت دارند و اگر بخواهند به مسجد برودن راه آنرا پیدا خواهند کرد. می گوئید آزادی مذهب چه می شود. ما هم می گویم  آزادی ما چه خواهد شد. هرکسی آزاد است به مسجد برود و یا خانه خودش نماز بخواند کسی این حق را نمی گیرد ولی کسی هم حق ندارد مزاحم آسایش دیگران بشود. آزادی مذهب به این معنا نیست که هر قوانین و مقررات مذهبی را اجرا کرد. در جوامع  مدرن و سکولار جلو اینرا گرفته اند همانطور کسی نمی تواند در سوئد به روال اسلامی حیوانات را ضبح کند و همانطور که تعدد زوجات ممنوع است و همانطور که ازدواج افراد بزرگسال با افراد زیر سن بلوغ ممنوع است . همانطور که اعدام، سنگسار، شکنجه و غیره اینجا ممنوع است همینطور هم اذان باید ممنوع شود. و از طرف دیگر هم می دانید که پشت این دیوارهای بسته مساجد رابطه های آشکار و نهان این جریانات با حکومتهای مثل عربستان سعودی و ایران و جریانات تروریستی وجود دارد  که می خواهند قوانین شریعت را در جاهای که توان  آن را داشته باشند پیاده کنند و زندگی دختران  و کودکان را به تباهی بکشانند.

بعد از بحث و گفتگوهایی که داشتیم سوال ما این بود که تصمیم شما چه هست  و چه خواهد بود جواب نماینده کمون بوتشیرکا در نهایت این بود که ما، کمون بوتشیرکا از عهده این سوال بر نمی آیم و آنرا به پارلمان سوئد واگذار می کنیم و همچنین این قضیه را هم به پلیس واگذار می کنیم که ببینیم نظر انها هم در این رابطه چیست  که آیا چنین صدایی از طریق بلندگو مخل آسایش مردم خواهد شد یا نه و قرار است اواخر ماه دسامبر در پارلمان چنین تصمیمی  آره یا نه گرفته شود.

روز بعد رادیو پژواک با من مصاحبه کرد و این مصاحبه روی بعضی از رادیوهای دیگر در استهکلم پخش شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *