ممنوعیت داشتن حجاب و سایر نمادهای مذهبی در مکان های عمومی٫ راسیسم٫ یا حمایت از حقوق پناهجویان؟

‎دیوان دادگستری اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه در حکمی به مقام‌های کشورهای عضو اجازه داد تا استفاده کارمندان بخش دولتی از نشانه‌هایی را که ریشه در اعتقاد مذهبی فرد دارد ممنوع کنند.
این حکم در چارچوب رسیدگی به پرونده شکایت زنی صادر شده است که مقام‌های محلی در یکی از شهرهای بلژیک به او اجازه استفاده از حجاب را در محل کار ندادند. 
این خبر از جنبه ها گوناگونی حائز اهمیت است.
نخست آنکه، اجرا این قانون با هر هدف و انگیزه اجرایی شده باشد به نفع سکولاریست ها، بخصوص سکولاریست ها و حامیان انقلاب زن زندگی آزادی می‌باشد. این مهم که جامعه، و‌ بخصوص مکان عمومی که با بودجه عام و دولتی ساخته و تاسیس شده اند باید از گزند جریاناتی با ایدئولوژی های تمامیت خواه، فاشیستی و مذهبی در امان بماند، و ثروت های مردم نباید صرف تبلیغ تفکرات عده و یا طبقه ای خاصی شود، خواستی است که دست کم از انقلاب کبیر فرانسه تا کنون، خواست و آرمان بشریت مدرن بوده است. آرمان و دستاوردی که با تک قطبی شدن دنیا و تسلط بی چون و چرا منطق سرمایه هر روز بیشتر مورد هجوم و تعرض نیرو ها خرافاتی و مذهبی و‌ مرتجع قرار گرفته است. از جنبه دیگر، اجرا این قانون به نفع مردمی است که از اسلام سیاسی و مبانی فکر عمیقا ضد انسانی اسلام، به کشورهای سکولار با جمعیت های عمدتا خداناباور‌ فرار کرده اند. آمارها و تحقیقات جامعه شناسان نشان میدهد، اکثر زنانی که از کشورهای اسلام زده به غرب مهاجرات میکند و در کشور میزبان همچنان‌ محجبه هستند و به قوانین ضدزن اسلام تمکین میکنند، نه از روز میل باطنی و انتخاب شخصی، که بر اثر فشار مردان فامیل و جوی که جریانات اسلامی از طریق مساجد و‌شبکه هایی که در غرب وجود دارد، مجبور به تن دادن به این کار میشوند. لزا مهم است برای حمایت از حقوق پناهجویان سکولار و‌ اکس مسلم، زنان، همجنسگرایان، کودکان و‌ غیره قوانینی به اجرا درآید که دست دراز و آلوده به خون و جنایت اسلام از زندگی این افراد کوتاه شود. از جنبه دیگر، تضعیف اسلامیسم در غرب با هر انگیزه ای که باشد، منجر به تضعیف جریانات و احزاب الترا راست، پوپولیست و فاشیست میشود. از این منظر هم اجرایی شدن این قانون هم به نفع پناهندگان از کشورهای اسلام زده در غرب است، و هم به نفع نیروها مترقی کشور های میزبان که با راست افراطی دست به گریبان هستند.
در نهایت این نکته را باید مد نظر داشت، تاریخ را نه خدایان موهوم و هر تفکر قدر گرای دیگری، که انسانها با پراتیک مادی و اوبژکتیو خود رقم میزنند. اگر زمانی برای رسیدن به سکولاریسم باید خون ها ریخته میشد و انقلاب ها به وقوع میپوست، امروز برای حفظ این دستاورد شگرف باید قویا اقدام و عمل کرد. دست کم گرفتن خطر اسلامیسم و مماشات با بی حقوق شهروندان با هر استدلالی نه تنها جامعه را نا امن و پر تنش میکند، که احتمال از دست رفتن دستاوردهایی که نسل های گذشته برای به دست اوردنش خون دادند را هم فراهم میکند.

میلادرسایی منش
دبیر نهاد اکس مسلم اسکاندیناوی
نوامبر ۲۰۲۳
آذر ۱۴۰۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *